Helderyoga

Contactgegevens

Kranenburgweg 180M

2583 ER Den Haag

06-11228068

Contact email


IBAN nummer

NL73ABNA0819417513

BTW nr. NL001605633B48

KVK nr 66837170

Workshops

4-weekse beginnerscursus yoga

€ 69,00
13 september 2020 12:45 - 14:00 UUR
Inschrijven
4-weekse beginnerscursu...
€ 69,00
13 september 2020 12:45 - 14:00 UUR
Inschrijven
Rachel ...
les wordt gegeven doorRachel Theuns
13 september 2020 12:45 - 14:00 UUR
€ 69,00
Inschrijven

Waarom een beginnerscursus yoga

Voor veel mensen is de drempel van de yogastudio erg hoog. Daar sta je dan tussen een groep ervaren yogi's die precies lijken te weten wat ze doen. De kans dat je besluit dat yoga toch niets voor jou is, is daardoor groot. 

 

En dat is heel jammer, want als je yoga op de juiste manier beoefent heeft het veel voordelen. Het vermindert spanning in je lichaam, maakt je sterker en het heeft een rustgevend effect. De diepe ontspanning die je ervaart na de les neem je mee in je dagelijks leven. Het helpt je om te gaan met drukte en stress en zorgt ervoor dat je je sterker, veerkrachtiger en vitaler gaat voelen. 

 

Om nieuwe yogastudenten de voordelen van yoga echt te laten ervaren hebben we een beginnerscursus ontwikkeld. Dit 4-weekse programma is er op gericht nieuwe studenten in een vertrouwde omgeving veilig kennis te laten maken met de basistechnieken van Hatha Yoga. 

 

Tijdens de lessen wordt uitgebreid aandacht besteed aan ademhaling, lichaamshouding, yogahoudingen en meditatie. De groepen zijn klein, maximaal 10 mensen, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en het mogelijk is iedere houding op de individu af te stemmen door deze aan te passen of juist te verdiepen. Al na enkele lessen zul je gaan merken wat yoga voor je kan betekenen. Na 4 weken ken je de belangrijkste yogahoudingen en weet je hoe je deze op een correcte manier kan uitvoeren. 

 

Inhoud van de lessen:

 • vergroten van bewustzijn van lichaam en ademhaling
 • meditatie en ontspanning
 • Een uitgebalanceerde serie van staande, zittende en liggende houdingen waarbij alle delen van het lichaam afwisselend versterkt en gerekt worden
 • aandacht voor correcte lichaamshouding
 • aanpassing van houdingen op lichaamsbouw en/of blessures
 • progressie van houdingen
 • eindontspanning (savasana)

 

Aandacht voor ademhaling

Een goede ademhalingstechniek is de basis van je yoga practise. Een rustige, diepe ademhaling zorgt er voor dat je parasympatisch zenuwstelsel wordt geactiveerd en je lichaam de kans krijgt om te ontspannen. Dit is van groot belang omdat de meeste van ons in het dagelijks leven geconfronteerd worden met veel druk en stress. Daarom wordt er in de lessen veel aandacht aan besteed en gaan we toewerken naar een juiste ademhaling die gekoppeld is aan beweging. Dit doen we door middel van oefeningen die, gedurende de lessen, steeds verder worden verdiept. 

 

Lichaamshouding en yoga

We beginnen de cursus met basishoudingen en leggen uit wat het doel van de specifieke houdingen is. We besteden veel aandacht aan de juiste lichaamshouding onder andere de  stand van voeten, knieën, heupen, rug en nek in staande, zittende en asymetrische houdingen. Je leert hoe je veilig in en uit houdingen kunt bewegen en hoe je de houding kunt aanpassen indien jouw lichaam daar om vraagt. 

 

Iedere les voegen we nieuwe houdingen toe. De reeds geleerde houdingen worden regelmatig herhaald en waar mogelijk verdiept. Op deze manier raak je vertrouwd met de bewegingen en kan je op een veilige manier de les volgen.

 

Voordelen van de cursus:

 • Je medecursisten zijn, net als jij, beginners;
 • Je maakt op een rustig tempo kennis met yoga;
 • De oefeningen die je leert zorgen voor meer vitaliteit, kracht en flexibiliteit;
 • Je leert technieken die je ook in je dagelijks leven kunt inzetten en die helpen om te gaan met drukte en stres;
 • Na 4 weken ken je de belangrijkste yogahoudingen en stap je met vertrouwen het yogapad op.

minimum aantal deelnemers: 4 personen
data: zondag 13, 20, 27 september en 4 oktober
zondag van 12.45 t/m 14.00

Offline