Helderyoga

Contactgegevens

Kranenburgweg 180M

2583 ER Den Haag

06-11228068

Contact email


IBAN nummer

NL73ABNA0819417513

BTW nr. NL001605633B48

KVK nr 66837170

Workshops

Omgaan met stress & spanningsklachten

€ 39,00
11 oktober 2020 13:00 - 16:00 UUR
Inschrijven
Omgaan met stress & spa...
€ 39,00
11 oktober 2020 13:00 - 16:00 UUR
Inschrijven
Max en ...
les wordt gegeven doorMax en Rachel
11 oktober 2020 13:00 - 16:00 UUR
€ 39,00
Inschrijven

Wil je onderzoeken wat stress voor jou betekent en wat je kan doen om hier een nieuwe en betere balans in te ontdekken?

 

Wellicht herken jij jezelf in de volgende klachten?

Chronisch moe of zelfs uitgeput, voortdurend het gevoel hebben tijd te kort  te komen, het overzicht kwijt zijn, de kleinste taken voelen als bergen die verzet moeten worden, een kort lontje, emoties die de overhand nemen en schijnbaar onverklaarbare lichamelijke klachten.

 

Herkenbaar? Grote kans dat je last hebt van stress-, spanningsklachten of zelfs een beginnende burn-out. Maar waarschijnlijk vertel ik je niets nieuws en weet je dit al. Je wilt er graag van af want je voelt je niet goed en het beïnvloedt de kwaliteit van je relaties, je werk, je sociale leven, sport etc.. Maar hoe? het lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Voor je gevoel zit je vast. Je gezin, werk, opleiding, huishouden en andere belangrijke dingen vragen veel van je tijd. Bij andere mensen lijkt het allemaal vanzelf te gaan en je hebt het gevoel dat je faalt. 

 

Stress

Dat je klachten veroorzaakt worden door aanhoudende stress wist je waarschijnlijk ook al. Maar wat is nu eigenlijk stress? Hoe werkt het in het lichaam? En in je brein? Is stress altijd slecht voor je? En wanneer is het teveel en raak je uit balans? 

 

Wat gaan we doen

Tijdens deze interactieve middag geven we je antwoorden op deze vragen en veel meer. We gaan in op wat stress nu werkelijk betekent en wat voor rol het in je leven speelt. Aan bod komen onder andere de volgende aspecten: 

  • De werking van het brein en de relatie met het lichaam; 
  • Stress: de basis van onze realiteit! Stress bepaalt 90% van onze keuzes;
  • De balans tussen spanning en ontspanning; stress is noodzakelijk om je leven te kunnen leiden, maar wanneer wordt stress te veel; 
  • De centrale rol die emoties en gevoel spelen bij stress;
  • Stress is complex, persoonsafhankelijk en subjectief

 

Maar waarom deze informatie? 

Deze kennis heeft als doel meer begrip en inzicht te krijgen waarom je last hebt van stress en spanningsklachten. Er is daarom veel aandacht voor het uitwisselen van je persoonlijke ervaringen, zodat we de vertaalslag van de theorie naar de praktijk kunnen maken.

 

Bewustwording en begrip zijn een essentiële eerste stap. Wanneer je begrijpt waarom je last hebt van stress dan wordt het ook makkelijker om de situatie waar je in zit te accepteren. En daarmee de keuzes te maken die nodig zijn om te helen en meer rust te vinden. Daarmee wordt het in de toekomst makkelijker om een nieuwe balans te vinden en de kwaliteit van je leven te verbeteren.

 

 

Lichaamsgericht aan de slag met ontspanning

We gaan tevens lichaamsgericht te werk door middel van meditatieve- en ademhalingsoefeningen. En oefeningen gericht op het contact maken met het onderliggend gevoel. We sluiten de middag af met een heerlijk ontspannende restorative yoga (60 minuten).

 

Voor de restorative yoga aan het einde van de middag is het aan te raden om gemakkelijk zittende kleding in laagjes te dragen. Matten en kussens zijn aanwezig. Neem zelf een deken of grote sjaal mee om te gebruiken over kussens en bolsters. Neem een notitieboekje en pen mee om aantekeningen te kunnen maken. 

 

We hebben beperkt plaatsen beschikbaar dus reserveer tijdig als je wilt komen. 

 

Wie is Max van der Ham? Je leest het hier 

Wie is Rachel Theuns? Je leest het hier 

Offline