• -

Nieuws

Hoe creëer je een fijn plekje voor je home-practice?


22 mrt, 2020

Ineens staat de hele wereld op z'n kop en worden wij als mensen beperkt in ons doen en laten.
Ik vind het geweldig om te zien hoe we hier met z'n allen mee om gaan en om te zien hoe alle mooie, creatieve, en opbeurende initiatieven ontstaan. 
Iedereen probeert er het beste van te maken en zijn leven op een aangepaste manier op te pakken. 
Zo doen we ook ons best bij Helder Yoga. Misschien heb je de online yogalessen al geprobeerd of wil je hier aanstaande week mee starten. 

Maar hoe creëer je thuis een fijne plek voor je les? 
* Kies een plek uit waar je tijdens je les alleen bent. Is deze plek er niet? Nodig dan vooral je huisgenoten/partner/kids/huisdier uit om mee te doen tijdens de les.

* Willen ze niet meedoen? Geen probleem natuurlijk, maar laat weten dat dit moment voor jou belangrijk is, zodat ze je jouw moment gunnen en je eventjes met rust laten.

* Kies een plek waar weinig afleiding is, waar het opgeruimd is en waar daglicht naar binnen komt. 

* Richt de voorkant van je mat naar een (lege) muur i.p.v. naar een raam/deur, dit zorgt voor onrust.

* Probeer iedere les/meditatie op dezelfde plek te doen, dit helpt je om te wennen. 

* Maak het echt jouw plekje. Gebruik bijvoorbeeld wierook, olie in een verstuiver, kaarsjes en/of zacht licht en misschien zet je muziek aan in de mood die op dat moment bij jou (en bij de les ) past.

* Verzamel je props. Heb je geen blokken in huis? Gebruik dikke boeken (hallo Harry Potter). Geen bolster? Rol een deken op tot bolster. Geen yogariem? Gebruik een sjaal. Pak wat extra kussens van de bank en maak het jezelf gemakkelijk! 

* Vind je het lastig om op de mat te stappen nu je al weinig ritme hebt? Leg je mat voor een ochtendles de avond ervoor vast klaar en voor een avondles een uurtje van tevoren, zodat je jezelf laat wennen aan het idee dat je zo dadelijk 'naar je yogales gaat'.

Geniet, geef en gun jezelf de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie en hopelijk zien we jullie snel weer in de studio.

Namasté
NaomiTerug
© 2018 Helder Yoga  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy statement | website door: CTRL+ | fotografie door: shot by lola
Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »