• -

yoga retreats

middag retreats

Er gebeurt veel in de wereld, we zijn druk en worden overladen met prikkels. Hierdoor raken we gemakkelijk het contact met onszelf kwijt. Hoe gaat het nu echt met me? Wat heb ik nodig? Het zijn belangrijke vragen die we niet genoeg aan onszelf stellen. En als we ze stellen komen de antwoorden vaak uit ons drukke hoofd. Als we ons willen verbinden met ons hart en intuïtie – en we écht willen luisteren naar de wijsheid die in ons huist – dienen we te vertragen, en voldoende tijd te nemen voor onszelf. Pas dan komen we tot veel diepere inzichten.

Je hebt behoefte aan een pauze, aan rust en ontspanning. Yoga retreats zijn een mooie manier om tot jezelf te komen. Maar niet iedereen heeft de tijd of de middelen om er zomaar een weekend tussenuit te gaan. Dat snappen wij als geen ander en daar hebben wij wat op bedacht. Je kunt nu op middag retreat in onze mooie sfeervolle studio. Dit geeft jou de kans om je een hele middag onder te dompelen in het warme, retreat gevoel. Te genieten van heerlijke yogasessies, meditaties, ademhalingstechnieken en reflectiemomenten in een intieme setting.

Al onze retreats zijn uniek en de beleving van iedere middag is daarom anders. Maar ze hebben één ding gemeen; Het is tijd helemaal voor jezelf. Zodat je echt kunt gaan luisteren en voelen wat belangrijk is voor jou.

Vanuit de studio loop je binnen 5 minuten naar het strand of de duinen. Combineer je retraite met een heerlijke wandeling in de natuur om je ontspannen middag compleet te maken.

wat klanten zeggen over onze yoga retreats

Heerlijk!!!! Even een middag voor jezelf. Juist ook in deze overgangsfase van corona naar de drukte van weleer. En in mijn eigen overgangsfase....Heeft me beide keren heel goed gedaan!!!! En 2 hele goede docenten met eigen stijl!
M.


Ik heb met veel plezier deelgenomen aan de retreat vertragen en diepe ontspanning en erg genoten. Echt even wat meer tijd voor jezelf nemen dan alleen maar een lesje volgen is me goed bevallen. Meer verdieping en verstilling. Beide avonden after the sessie, en ook nog wel langer daarna voelde ik veel rust in me en ook dankbaarheid. Dat is fijn. En het is ook fijn om daar aan terug te denken en het weer te voelen. Melanie en Rachel hebben ieder een eigen energie en aanpak uiteraard. Beide prettig en vriendelijk. Jullie hebben volgens mij beiden de hele groep zich welkom en veilig laten voelen. Dank nogmaals. En ik kom vast nog een keer!
E. 

De kracht van klank


Met Joy en Eddie

Loslaten met vibraties
Op deze middag retreat nemen we de tijd om ontspanning te vinden en alles even los te laten. Tijdens onze lessen maken we gebruik van live muziek en klanken. Door de vibraties die deze klanken veroorzaken blijf je wat makkelijker in het moment. Ook zullen de klanken je helpen om ontspanning te vinden, makkelijker los te laten en het hoofd een pauze te geven.

Zachte flow met handpan
Een dynamische flow begeleid door live muziek, waar je op een manier beweegt die goed voelt voor jouw lichaam. Laat je leiden door de magische geluiden en vibraties van de handpan. Tijdens deze vrije flow krijg je de ruimte om te ontdekken hoe jouw lichaam beweegt en kan bewegen. De combinatie van deze flow met live muziek helpt je los te laten en te ontdekken wat je lichaam allemaal kan.

15 minuten meditatie
Deze mindfulness meditatie doen we op het strand. Hier laten we ons leiden door de geluiden en vibraties van de natuur. De gronding met de natuur en zijn omgeving heeft een helende werking op lichaam en geest. Om simpelweg de tijd te nemen om in het hier en nu te zijn en één te worden met je omgeving is niet vanzelfsprekend voor de meeste mensen. Daarom nemen daar vandaag echt de tijd voor!

Yin & Sound
In deze speciale les nemen Joy en Eddie je mee op reis door Yin poses begeleid door prachtige klanken. Tijdens deze Yin les gebruiken we de magische geluiden van
klankschalen, handpan, koshi’s en zang. Wij nemen je mee op een avontuur door verschillende poses zodat je je weer helemaal ontspannen voelt.

Het gebruik van de helende instrumenten zullen je helpen om meer te ontspannen. Het zal je hoofd kalmeren en je in een diepere staat van bewustzijn en ontspanning brengen. Het kalmerende en verdiepende effect van de yin poses samen met de prachtige klanken en vibraties zullen helpen met het loslaten van stress en spanning.

In deze les brengen wij de focus naar het metaal element die verbonden is met de herfst.
Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde staan in de herfst de meridianen van de Long en Dikke Darm centraal. De herfst staat voor verteren en transformeren. Het staat voor lucht, loslaten en ruimte maken voor nieuwe dingen. In deze periode is het fijn om extra te focussen op het proces van tot je nemen en loslaten. Om in te ademen, tot je te nemen wat je nodig hebt en uit te ademen, los te laten wat je niet (meer) nodig hebt. Loslaten betekent ook dat je accepteert hoe dingen soms gaan en je flexibel genoeg bent om je aan te passen aan nieuwe situaties.


Wanneer: zaterdag 16 oktober van 13.00 t/m 17.00 uur
Prijs: 49,-

meer informatie

Centreren en Balanceren


Met Rosa Winkel

In tijden van chaos of verandering kan het lastig zijn om in je eigen centrum te blijven. In ons dagelijks leven gaat er van alles door ons heen: zorgen, pijn, herinneringen, verlangens, angsten, mijmeringen, neuroses enzovoorts. Door ons te gronden in het hier en nu, en door die emoties te zien voor wat ze zijn - tijdelijk, onvermijdelijk - kunnen we ruimte creëren tussen die emoties en onszelf. Die ruimte biedt vrijheid en brengt ons dichter bij onze ware zelf.

Tijdens deze middag retreat gaan we hier aandacht aan geven om jou tot nieuwe inzichten te laten komen die je verder kunnen helpen op jouw pad. Dit doen we door middel van mindfulness oefeningen, groepscoaching en yoga. 

Wanneer: zaterdag 13 november van 13.00 t/m 17.00 uur
Prijs: 49,- 

meer informatie

Vertragen


Met Melanie Fissendjidis

In een maatschappij die razendsnel draait, kan het zó bevrijdend zijn om te vertragen. Om momenten van diepe rust te vinden en je eigen leefritme te bepalen. Om te doen wat we willen doen vanuit een plek van ruimte, zachtheid en ontspanning.

Deze middagretraite geeft je de ruimte te reflecteren op je huidige en gewenste tempo van leven en jouw ervaringen en inzichten te delen met andere yogi’s in een veilige, warme sfeer. Maar we zullen vooral ervaren hoe het voelt om écht te vertragen en jouw yoga practice – en leven – te benaderen vanuit zachtheid en gemak. Hoe we onze practice doen is belangrijker dan wat we precies doen. Maak je klaar voor een middag waar niks moet en alles mag! Je ben welkom bij deze mini-retraite die bestaat uit een energie gevende Slow Flow, een ontspannen yin yoga sessie  en tijd voor  reflectie.

Wanneer: zaterdag 8 januari 2022 van 13.00 – 17.00
Prijs: 49,-

meer informatie
© 2018 Helder Yoga  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy statement | website door: CTRL+ | fotografie door: shot by lola
Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »